Virusfoggen: complete desinfectie van gehele ruimtes

Foggen bestaat al langere tijd. Het wordt gebruikt bij het bestrijden van schimmels, virussen, bacteriƫn en andere verontreiniging die microscopisch klein is. Schoonmaakbedrijf J. Veenman kan de fogger inzetten om elke gewenste ruimte volledig te ontsmetten. Zo worden wij bijvoorbeeld ingeschakeld om locaties te foggen waar (vermoedelijk) personen met corona zijn geweest en/of besmettingen hebben plaatsgevonden.

Ruimtes desinfecteren

Wat is virusfoggen eigenlijk?

Bij virusfoggen wordt het desinfectiemiddel verneveld in de fogger en zo verspreidt over de gehele ruimte. Omdat de nevel bijzonder fijn is, worden alle oppervlakten en kieren bereikt wanneer dit correct gedaan wordt. De virusfogger is daarnaast ook nog eens volledig mobiel. Op die manier kunnen we garanderen dat we letterlijk overal kunnen komen met de desinfecterende nevel.

We kunnen in de meeste gevallen direct beginnen met virusfoggen. Het is wel belangrijk dat we alle oppervlaktes kunnen bereiken en behandelen, om zo een goed resultaat te kunnen garanderen. Vervolgens zorgen we ervoor dat de ramen gesloten worden, de deuren dichtgaan en tochtopeningen afgedicht worden. Zo weten we zeker dat het desinfectiemiddel op de juiste plek terechtkomt.

Wanneer we virusfoggen in een ruimte, mogen hier geen andere mensen aanwezig zijn. Al onze medewerkers zijn voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij raden aan om het virusfoggen alleen te gebruiken in ruimtes waar de aankomende 4 tot 6 uur geen mensen kunnen komen.

U kunt hierbij denken aan virusfoggen na sluitingstijd of het afsluiten van een bepaalde ruimte voor een dagdeel. Zo kan de nevel zijn werk doen en weten we zeker dat de desinfectie volledig geslaagd is. Op dit moment virusfoggen wij bij laboratoria, scholen, tankstations, kantoren, winkelcentra, productiehallen, particulieren woningen en andere openbare ruimtes!

Ruimte desinfecteren

Moet een grotere ruimte gedesinfecteerd worden, zoals een complete productiehal of een laboratorium? Dan is het onwenselijk om dit gedeelte voor gedeelte te doen. Zo hebben listeria, salmonella, e. coli, corona en andere bacteriƫn en virussen een veel te grote overlevingskans. Met onze vernevelaar zorgen we ervoor dat de complete ruimte in redelijk weinig tijd volledig, vakkundig, betrouwbaar en nauwkeurig gedesinfecteerd wordt. Een complete ruimte desinfecteren? Laat dat maar aan Schoonmaakbedrijf J. Veenman over!

Wat kost virusfoggen nou eigenlijk?

De prijs van het virusfoggen is afhankelijk van een aantal factoren. Technisch gezien is virusfoggen een relatief snelle manier om alle bacteriƫn en virussen in een ruimte te bestrijden, maar daar moet bij vermeld worden dat heel de ruimte behandeld moet worden. Dat betekent dat de afmeting van de ruimte(s) medebepalend is voor het complete kostenplaatje.

We geven daarnaast ook advies over de manier waarop dit in de toekomst financieel aantrekkelijk kan blijven, bijvoorbeeld door periodiek of dagelijks foggen te implementeren in uw onderhoudsschema.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u dat wij eens bij u langskomen om naar de situatie te kijken en een offerte op maat te maken? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen